Blackjack Strategie

Het is belangrijk om de regels van een spel te begrijpen als je het zo goed mogelijk wilt spelen, dus dit is ook bij blackjack van essentieel belang. Ook kan een blackjack strategie helpen. Het doel van blackjack is om de dealer te verslaan. Het doel is niet om zo dicht mogelijk bij 21 te komen, zoals sommige mensen zeggen. Om de dealer te verslaan moet de speler niet zelf over de 21 heen gaan en vervolgens hoger scoren dan de dealer (tenzij de dealer over de 21 gaat). De regels zijn als volgt:

1. Blackjack wordt gespeeld met één tot acht sets kaarten (decks), zonder de jokers (dus 52 kaarten per deck)

2. Een aas is 1 of 11 punten, de plaatjes (koning, vrouw, boer) tellen als 10 en de overige kaarten tellen als hun waarde.

3. De waarde van je hand is een som van alle punten van individuele kaarten. Indien je een aas en een kaart met waarde 10 hebt heb je blackjack, het hoogst haalbare.

4. Na de inzet krijgen alle spelers twee kaarten face-up (waarde zichtbaar). De Dealer krijgt ook twee kaarten, waarvan een face-up. De andere kaart is de ‘hole card’.

5. De speler links van de dealer is als eerste aan de beurt. Hij heeft de volgende keus:

Hit: Pak nog een kaart. Zodra de speler over de 21 heen gaat heeft hij verloren.

Stand: Behoud de huidige score. De beurt gaat daarna verder.

Double: Verdubbelt de inzet en de speler krijgt één kaart. De beurt gaat daarna verder.

Split: Als de speler twee kaarten met dezelfde waarde heeft kan hij die splitsen. De dealer geeft elke gesplitste kaart een nieuwe kaart. De speler kan dan hit, stand en double doen. Soms mag je niet double doen, dat hangt af van de variant. Een tien en aas telt als 21, niet blackjack. Je mag meestal blijven splitten tot vier handen als dat mogelijk is.

Surrender: De speler raakt de helft van zijn inzet kwijt en speelt niet meer verder. Dit is niet mogelijk in sommige varianten.

6. Als de speler klaar is draait de dealer de hole card om. Als de dealer 16 of minder heeft moet hij nog een kaart pakken. Een soft 17 wordt soms ook nog gehit, maar niet in de Europese variant.

7. De speler wint als de dealer over de 21 gaat of de speler een hogere waarde heeft dan de dealer.

8. Winnende handen geven je je inzet twee keer terug. Blackjack betaalt 3:2 (ofwel 1,5x je inzet).blackjack strategie

9. Wanneer de dealer een tien of aas heeft, kijkt hij of de hole card blackjack maakt. Als dit zo is draait de dealer de kaart om.
– Regels bij insurance (nooit doen!)

10. Wanneer de dealer een aas heeft als face-up kaart kun je insurance nemen, een extra weddenschap. Je kunt een bedrag inzetten van maximaal de helft van je originele inzet inzetten als je wilt. Je ontvangt twee keer je inzet als de dealers hole card eentje met waarde tien is (en dus blackjack krijgt). Insurance is nooit gunstig op de lange termijn.

Blackjack Strategie voor European Blackjack

Hiernaast staat de strategiekaart voor European blackjack (dealer stands soft 17) met 4-8 decks, aangezien dit de variant is die het meeste gespeeld zal worden in Nederlandse casino’s. Pas deze blackjack strategie toe en je zal merken dat je meer zult winnen.